O Meni – Tomaž Mencinger

Teniski trenerSvojo teniško pot sem začel pri okoli 12-ih letih, vendar zgolj rekreativno, saj sem resno treniral odbojko skozi celo mladost.

Pri 23-ih letih sem opravil tečaj za vaditelja tenisa in začel učiti mlade tekmovalce in rekreacijo v teniškem klubu A Club Arnol v Škofji Loki.

V naslednjih letih sem opravil še izpite za trenerja C in B ter USPTR ameriško licenco za trenerja tenisa.

Kot trener sem nekaj let učil tudi v teniškem klubu Benč Šport v Ljubljani, kasneje pa me je pot zanesla tudi v tujino, kjer sem leto in pol deloval kot trener in “mental coach” v Tennis Academy of Asia v Bangkoku na Tajskem.

Od leta 2007 delujem kot zasebni trener, kjer z mladimi tekmovalci delujem le še kot psiholog, sicer pa se specializiram za delo z rekreativnimi igralci tenisa.

Učenje tenisa odraslih je precej drugačno od dela s tekmovalci in z določenega vidika tudi precej bolj zahtevno.

Rekreativni igralci tenisa igrajo tipično le 1-3 na teden po eno uro, mladi tekmovalec pa odtrenira 3 ure lahko že v enem ali dveh dneh.

Rekreativni teniski igralec

Zato je potrebno z odraslimi v najkrajšem času poiskati pomanjkljivost v njihovi igri in z zelo učinkovitimi vajami ter pripomočki doseči hiter napredek.

Poleg tega odrasli potrebujejo drugačne vaje kot mladi tekmovalci saj njihova ocena žoge, ritem in timing niso tako naravni kot so pri mladostnikih.

Že nekaj let izpopolnjujem svoj pristop za delo z odraslimi rekreativci in dobivam zelo pozitiven feedback.

Moj pristop temelji na učenju igranja z občutkom in čim bolj naravnemu razvoju tehnike, ki omogoča kontrolo in hitrost žoge z malo napora.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *